Activiteiten

Expo_plu_logos_zwart

Na het succes van de afgelopen vier jaar organiseert Anita Waltman samen met Angela Vissers van kunstpodium Expoplu ook dit jaar weer het festival The Big Draw Nijmegen.

 

webbanner-bigdraw2017_highres

 

 

Wat gebeurt er allemaal tijdens The Big Draw Nijmegen?

Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Op donderdag 6 september trappen we af met het scholenprogramma, dat een vervolg krijgt op de vrijdag.

Zaterdag is een Big Draw Artist Party op De Kaaij onder de Waalbrug van 20-23 uur.

Zaterdag en zondag kunnen de inwoners en bezoekers van Nijmegen  zich onderdompelen in de wereld van het tekenen. Op zaterdag zijn de activiteiten voornamelijk in en rondom de binnenstad en zondag op de Vasim en de Honig.

Tekenen begint vaak met waarnemen. Exposities ontbreken dan ook niet op The Big Draw. Geef je ogen goed de kost en laat je inspireren door het werk van diverse kunstenaars.

 

 

Stadstekenaar Nijmegen

De Stadstekenaar Nijmegen wordt ook georganiseerd door The Big Draw Nijmegen. Tijdens het Big Draw feest zal de nieuwe stadstekenaar bekend worden gemaakt. De stadstekenaar zal een jaar lang beeldend verslag doen van gebeurtenissen in de stad Nijmegen en haar inwoners. Benieuwd wie het is geworden, kom dan naar de Artist Party op zaterdag 8 september.

 

The Big Draw Nijmegen Hoofdkwartier

Onduidelijkheden, vragen of suggesties over het festivalprogramma? Dan kun je terecht op het Big Draw hoofdkwartier. Dit jaar op de <adres volgt nog>. Naast vragen is het hoofdkwartier de plek om de festivalkrant te bemachtigen. Ondertussen kun je direct genieten van exposities van diverse kunstenaars.

 

Onze Big Draw Nijmegen in 2015 was wereldwijd de beste!!

2015 was een heel goed jaar, de Nijmeegse Big Draw won The International Big Draw Award. De organisatie in London verkoos ons festival als de beste wereldwijd in 2015. In mei 2016 stond Anita Waltman in een theater in Londen en naam de prijs in ontvangst. Dit is een hele mooie opsteker voor iedereen die The Big Draw Nijmegen in 2015 zo’n succes hebben gemaakt

 

Subsidie, fondsen en sponsors

Het realiseren van dit gratis festival is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Nijmeegse ondernemers, de gemeente, Rabobank Rijk van Nijmegen en diverse materiaalsponsors. Wil jij dit initiatief ook sponsoren? Stuur dan een mailtje naar Anita Waltman, info@anitawaltman.nl