Extrapool

sophie-artz

Extrapool programma vrijdag 31 augustus

 

De Achtergrond, Art Prison en concert

 

zaal open 20.30  aanvang 21.00

 

– Nieuwe wandtekeningen in wandtekeningenproject De Achtergrond:

Richtje Reinsmaen Romy Muijrers

 

  • Presentatie nieuw riso gestencild boek in Art Prison: Sophie Artz

 

DE ACHTERGROND

Met De Achtergrond speelt Extrapool in op de huidige opleving in de belangstelling voor de tekenkunst als kunstvorm. We nodigen tekenaars met een sterk signatuur uit om grote wandtekeningen te maken op de muren van onze entree en de bovenbouw van onze toonzaal.

De tekeningen worden deel van Extrapool en gaan samen met het steeds veranderende stencildrukwerk op onze muren een uitwisseling aan met het programma.

De Achtergrond kan bezocht worden tijdens ons lopende programma, kijk hiervoor op www.extrapool.nl

Of op afspraak via Danielle Lemaire kunst@extrapool.nl

www.extrapool.nl/de-achtergrond

 

achtergrond-flyer-voor-ok

 

 

Richtje Reinsma maakt tekeningen, installaties en performances. Haar werk is onderzoekend en persoonlijk. Ze werkt zowel solitair als in samenwerking met collegakunstenaars, zoals met de ad hoc verbanden Het Harde Potlood en De Parasiet. Ze schrijft proza en artikelen, werd genomineerd voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 en maakte waargebeurde verhalen voor radioprogramma Plots (VPRO).

www.richtjereinsma.nl

https://hethardepotlood.wordpress.com

 

Romy Muijrers

Door papier te scheuren en te vervormen toont Romy Muijrers het onvoorspelbare, kwetsbare en organische karakter van landschap, tijd en herinneringen. Werkelijkheid en droomwereld liggen voor haar dicht bij elkaar. Romy Muijrers is stadstekenaar van Amsterdam 2017

http://www.romymuijrers.nl/

 

ART PRISON

Van 19 t/m 31 augustus zal Sophie Artz in Art Prison komen werken bij Knust/Extrapool. Art Prisonis de naam van een serie book residencies die plaatsvinden bij Knust/Extrapool. De kunstenaar verblijft twee weken bij Extrapool en werkt in die periode samen met Knust Press aan een gestencildrukt boek. http://www.extrapool.nl/art-prison/

 

Sophie Artz is een Duitse kunstenaar die zich richt op tekeningen en illustratief werk. Ze werkt en woont in Berlijn en Halle (Saale). Sophie behaalde haar bachelor in illustration aan Udk in Berlijn. Momenteel studeert ze aan Burg Giebichenstein University Art en Design voor haar master. Sinds 2016 is ze lid van het kunstenaar- en design collectief Francis Benefiz. Het boek wat ze bij Knust/Extrapool komt maken gaat over mensen in stedelijke ruimtes en hoe we onze wereld en omgeving creëren.

Op deze avond zijn er lezingen/performance van de kunstenaars en is er een optreden van The Batteries uit Antwerpen.