Het Honig terrein

Het Honigcomplex (zondag)

 

Waar vroeger de welbekende Honig-zakjes werden gemaakt, vind je nu een broedplaats van creatief ondernemers. De verschillende ondernemers van het Honigcomplex combineren hun ambacht met een tekenactiviteit. Kom langs en laat je verbazen door verschillenden disciplines!

 

What Els?! Goldsmithing

ateliersquare15480-ringen-what-els-nijmegen-cursus-goudsmid-workshop

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp je eigen sieraad > voor iedereen

 

Bij het maken van sieraden met edelstenen ga je niet lukraak aan de slag. Nee, je begint met ontwerpen, met tekenen. Onder begeleiding van Els van der Heijst kun jij nu je eigen sieraad ontwerpen. Welke vorm en kleur zijn het mooist? Kan mijn ontwerp wel met deze steen? Kom langs en ervaar!

 

Gratis

Smeltkroes, Honigcomplex

13:00-17:00 uur

https://www.what-els.com

https://www.facebook.com/What.Els.Goldsmithing/

 

 

Virtueel tekenen

Waan je in een kunstwerk > voor iedereen

 

Ben jij de nieuwe Picasso of Banksy in Virtual Reality? Ontdek het met PaintLab, gemaakt door het Nederlandse bedrijf LAB4242. PaintLab is een app waarmee je 3D kunst maakt in Virtual Reality. Zet de HTC Vive bril op, ontwerp 3D beeldhouwwerken uit de losse pols en spuit graffiti op een canvas doek. Loop daarna in de virtuele (en fysieke) wereld door je eigen gemaakte kunstwerk of dat van je vrienden!

Het Honigcomplex – Waar?

13:00 – 17:00

http://www.lab4242.com

 

Post-it Collage

> voor iedereen

 

De Post-It, wie kent hem niet? In Steigercafé De Dock gebruik je hem tijdens The Big Draw niet alleen voor notities, maar verandert de Post-it in canvas. Kom je eigen post-it maken en laat hem samensmelten met de overige post-its of laat hem er juist uit springen!

Steigercafé De Dock, Waalbanddijk 20B, Het Honigcomplex

13:00 – 17:00

http://www.dedock.net

 

Tekenen met geluid

Laat de tekenmachine muziek maken > voor iedereen

 

Kunstenaar Karel van der Eijk maakte speciaal voor The Big Draw een heuse muziek-tekenmachine! Zodra je tekent op het bord gaan de wielen draaien en komen er klanken vrij. Dus grijp een krijthouder, leef je uit op  papier en creëer samen een nieuwe compositie.

Bij Brebl

13:00 – 17:00

http://karelvandereijk.blogspot.nl

 

Teken eens een fiets

Tekenopdracht > voor iedereen

 

Het tekenen van een fiets lijkt zo simpel, maar doe het maar eens. De Italiaanse ontwerper Gianluca Gimini verzamelde honderden voorbeelden van onmogelijke fietsen. Teken jij wel de perfecte fiets?

 

Waalbanddijk 8H, Het Honigcomplex

13:00-17:00

http://www.fietsdiensten.nl

http://www.busybike.com

http://www.timmermansfietsen.nl

 

Waarmarkt

Snuffelen tussen streek en ambachtelijke producten > voor iedereen

Elke tweede zondag van de maand organiseert De Kube de Waarmakt op het Honigcomplex. Speciaal voor The Big Draw is de markt nu op het centrale plein van het complex. Kom lekker snuffelen tussen de kramen gevuld met handgemaakte kinderkleding, interieurartikelen en sieraden die ter plekke worden gemaakt. Of doe je te goed aan lekkere bieren, wijnen, kazen en broden uit de streek. Kinderen kunnen lekker steppen, bellen blazen of zich vermaken met waterspelen of het springkussen.

Moe van het shoppen en spelen? Bij Steigercafé De Dock kun je lekker uitpuffen met een drankje en luisteren naar optredens van diverse artiesten.

Het Honigcomplex

13:00 – 17:00

http://waarmarkt.nl

http://www.dekube.nl

 

Maak je eigen sprookje

Tekenactiviteit > voor kinderen

Samen met heel veel kinderen kun je op de Waarmarkt je eigen draai geven aan een sprookje. Met z’n allen ga je aan het werk om een hele grote tekening te maken. Een tekening die de hele dag blijft groeien. Leven ze uiteindelijk lang en gelukkig?

De Waarmarkt, Het Honingcomplex

1300 – 17:00

Georganiseerd door: http://www.klimpaleis.nl

 

Doe de meesterproef

Tekenopdracht > voor iedereen

Waar gegeten wordt, wordt geknoeid. Tijdens The Big Draw kun je daarom bij De Meesterproef je eigen placemat maken. Knoeien wordt zo een waar feestje!

De Meesterproef; Honigcomplex

13:00-17:00

http://www.demeesterproefnijmegen.nl

 

Surrealistische Soepsilo

Kunstenaar aan het werk 

Serge Kortenbroek tekent en schildert surrealistische wezens, dieren, cyborgs en androïde schepsels. Dit doet hij op papier en canvas, maar ook op muren en gevonden objecten. Bij STOOM vond hij een soepsilo die hij tijdens The Big Draw gaat beschilderen. Kom kijken naar welk duister tafereel zich voor je ogen ontvouwt!

 

Stoom, Het Honigcomplex

13:00 -17:00

http://stoomnijmegen.squarespace.com/eod8ct1kei4d4cphyms75ok4gumfcv

http://www.sergekortenbroek.nl/bio/