Het Honig terrein

Het Honigcomplex (zondag)

 

Waar vroeger de welbekende Honig-zakjes werden gemaakt, vind je nu een broedplaats van creatief ondernemers. De verschillende ondernemers van het Honigcomplex combineren hun ambacht met een tekenactiviteit. Kom langs en laat je verbazen door verschillenden disciplines!

 

Draw in VR

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

demovrlab

 

 

 

 

 

 

 

In Nijmegen hebben we een VR-Lab. Hier experimenteren ze met Virtual Reality. Tijdens The Big Draw kun jij zelf deel uit maken van zo’n experiment. Ontdek de kunstenaar in jezelf en teken met een VR-bril op je neus om jezelf heen. De mogelijkheden zijn oneindig!

 

Locatie: Honigcomplex, waalbandijk 12h 

Datum: zondag 10 september 

Tijd: 13:00 – 16:00

Web: www.vr-lab.nl

 

Eenlijnsportretjes

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

Wat zie je als je naar jezelf kijkt? Jij bent het uitgangspunt bij deze activiteit. Onder begeleiding van  Jose Ververda ga je snelle en eenvoudige zelfportretjes maken. Je werkt op kleine vierkante velletjes, zo groot als de tegels in het Honigcomplex. Hier mag je jouw zelfportret achterlaten. Je portretje mee naar huis nemen mag natuurlijk ook!

 

Locatie: Honigcomplex, De Smeltkroes, Unit 26

Datum: zondag 10 september 

Tijd: 13:00 – 16:00

Web: www.facebook.com/josefina.illustraties

 

 

Chocolate Art

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

Altijd al kunst willen maken met chocolade? Dit is je kans.

Onder leiding van chocolatier Marc Willemse ga je een mini-schilderij van chocolade maken. Dat is toch te mooi om op te eten?

TIP: Aanmelden gewenst. Dit kan via 06-29600442

 

Locatie: Honigcomplex, De Smeltkroes Unit 57, 1e etage, Waalbandijk 16

Datum: zondag 10 september 

Tijd: 13:00 – 16:00

Web: www.chocolatebar.nl 

 

Moving Lines

Performance > alle leeftijden

 

Het Danslokaal neemt je mee in de wereld van beweging. Geïnspireerd door lijnen, ritmes, kleur en muziek ontstaat er tijdens deze dansperformance een afdruk op papier.

 

Choreografie: Lynn Kosakoy & Shura Glasmacher | Dansers: Talentklas van het Danslokaal |Kostuums: Shura dancewear

 

Locatie: Honigcomplex, Het Danslokaal

Datum: zondag 10 september 

Tijd: 14:00

Web: www.hetdanslokaal.nl 

 

 

Silo beschilderen

Performance > alle leeftijden

 

Nnamari knipoogt naar schoonheid en speelt met verhoudingen. Je komt haar werk vaak tegen op kleurlozen, braakliggende terreinen. Reden voor Galerie Bart en The Big Draw om haar te vragen de silo voor Galerie Bart te beschilderen. Dat is een hele klus. Benieuwd hoe ze dat aanpakt? Tijdens The Big Draw is er alle gelegenheid om naar haar te kijken.

 

Locatie: Honigcomplex, Galerie Bart

Datum: 9 en 10 september 

Web: http://www.galeriebartnijmegen.nl/default.asp

 

 

Automatic Drawing

Video-installatie/ expositie > alle leeftijden

Het filmplatform DZIGA zit ook op de Honig. Zij doen ook mee aan The Big Draw Nijmegen maar laten hun werk dit jaar niet zien op het Honig terrein. Dziga heeft een samenwerking met Lux en toont het werk bij Lux in het centrum van Nijmegen.

Speciaal voor The Big Draw 2017 heeft filmplatform DZIGA beeldend kunstenaar Maaike Jaspers uitgenodigd om een filmisch kunstwerk te ontwikkelen.

Maaike onderzoekt hoe tijdsverloop een rol kan spelen in haar werk. De handeling van het tekenen is voor haar een associatief proces waarbij de gezette lijn om een volgende reactie vraagt en een beeld dat een eigen leven gaat leiden. Ze probeert uit hoe dit proces tot zijn recht kan komen in filmvorm, door middel van animatie en collages. In de experimenten zien we een een spannende ontmoeting tussen beweging en een stilgezet moment in de tijd.

 

Locatie: LUX, centrum Nijmegen, de nieuwe ruimte achter de kassa. 

Datum: zaterdag 9 september en zondag 10 september

Tijd: 12:00 – 17:00

Web: www.dziga.nl & www.maaikejaspers.nl