PERSBERICHT BD2018

Persbericht

 

The Big Draw Nijmegen6-9 september 2018

 

Na het succes van de afgelopen jaren is The Big Draw Nijmegen ook dit jaar weer in Nijmegen. Het internationale festival waarbij alle stadsbewoners worden uitgedaagd om te tekenen komt oorspronkelijk uit Londen en is gebaseerd op de ideeën van schrijver en kunstcriticus John Ruskin die het tekenen dichter bij de mensen wilde brengen omdat het je denken verruimt.

Van 6 tot en met 9 september gaan kunstenaars, illustratoren en striptekenaars samen met culturele instellingen, scholen, winkels en kroegen de stad omtoveren tot één groot tekenfeest. Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd; The Big Draw is er voor iedereen.

 

The greenest Big Draw Ever

Het internationale thema van het The Big Draw 2018 is PLAY. In Nijmegen doen we het een beetje anders omdat we dit jaar European Green Capital zijn. Bij ons draait het dit jaar om tekenen en duurzaamheid. Play is natuurlijk altijd aanwezig want er zijn heel veel duurzame tekenactiviteiten die ook playfull zijn. Met spelen, tekenen en duurzaamheid willen wij dit jaar het groenste Big Draw Festival ter wereld organiseren. Denk aan duurzame materialen, tekeningen over duurzame onderwerpen en prikkelende exposities. Tijdens de Nijmeegse Big Draw zullen kunstenaars op allerlei manieren bezig zijn met dit thema. Beweeg je door de stad en laat iets bij je teweeg brengen!

 

 

Wat gebeurt er allemaal tijdens The Big Draw Nijmegen?

Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Op donderdag 6 september trappen we af met het scholenprogramma, dat een vervolg krijgt op de vrijdag. Tekenen maakt kinderen bewuster van taal en tekens en ze ontwikkelen een eigen motoriek en waarneming. Tekenen geeft ze ruimte om zich creatief te uiten en stimuleert fantasiespel. Veel kinderen kunnen hun gevoel kwijt in het tekenen; boosheid, verdriet of blijdschap. De tekening vertelt het. Tekenen helpt kinderen om grip te krijgen op de wereld om zich heen; op dat wat ze zien en beleven. Daarom biedt The Big Draw een ruim educatief programma.

Zaterdag en zondag kunnen de inwoners en bezoekers van Nijmegen zich onderdompelen in de wereld van het tekenen. Op zaterdag zijn de activiteiten voornamelijk in en rondom de binnenstad en zondag op de Honig, de Lindenberg en De Bastei.

Tekenen begint vaak met waarnemen. Exposities ontbreken dan ook niet op The Big Draw Nijmegen. Geef je ogen goed de kost en laat je inspireren door het werk van diverse kunstenaars.

 

The Big Draw Artist Party

 

The Big Draw zou The Big Draw niet zijn, als er geen spetterend feest zou zijn. Dit jaar staat de kunstenaar centraal. Aangezien zij meestal geen kantooruren draaien is het belangrijk dat ze af en toe ook even chillen. Daarom organiseert de Big Draw een heuse Artist Party op het terrein van de Kaaij. Op zaterdag 8 september is dit de plek waar je echte tekenaars en kunstenaar kunt ontmoeten, aaien en voeren. De nieuwe stadstekenaar bijvoorbeeld, die op deze avond zal worden gehuldigd. Uiteraard is er live muziek en zijn er dj’s en performances.Dresscode: GREEN!!

 

Voor meer informatie: www.thebigdrawnijmegen.nlen Facebook The Big Draw Nijmegen.

Contact: Anita Waltman, info@anitawaltman.nl, mobiel 06-45110676

 

Link voor PDF bestand persbericht-bd2018