Programma feest

PROGRAMMA ZATERDAG AVOND VANAF 20:00

De Vouwtekening

Performance

 

Je neemt een vel papier. Je vouwt en vouwt en vouwt. En dan? Tekenen! Elk deel tekenen je om en om in en als je het uitvouwt? Tadaaa! Een figuur  is daar.

Performance duo NAAISTREEK speelt op theatrale wijze met het fenomeen vouwtekening. De plek en tijd waar vouwen, lijnen en figuren samenkomen!

 

Concept en spel: NAAISTREEK, bestaande uit Joël van Lith en Janneke Baltussen. 

https://www.facebook.com/NAAISTREEK/

 

DiaDia

Performance

 

Judocus van Soest projecteert met diaprojectoren live diabeelden op een Screen Mobile. Dit is een drive-in projectiescherm geïnstalleerd op het onderstel van een vouwwagen. Als projectiemateriaal worden glazen diaraampjes gebruikt die beschilderd zijn met verschillende materialen zoals olieverf, glasverf, inkten en kleurenfilters. De geprojecteerde beelden worden in meerdere lagen verhalend gecomponeerd. Door gebruik van optische technieken zoals prisma’s, lenzen en zelfgemaakte mechanieken wordt beweging aan de voorstelling toegevoegd.

 

joydekokemd_2019_j1a8-me

Nachtdier live

Tekenperformance >

“Inkt en Mario Reijnen zijn inmiddels onlosmakelijk. In zijn studio werkt hij nachtenlang aan diverse wezens verbonden aan Nachtdierland. Op het eindfeest van The Big Draw Nijmegen op De Kaaij bij avondschemer, zal hij live onder het oog van toeschouwers een inkttekening maken op een groot formaat.”

http://www.marioreijnen.nl

 

Surreële Werkelijkheid

Performance

 

Kleurrijk, magisch en surrealistisch. Bij die woorden hebben wij het over kunstenaar Marcel Verseput. Tijdens The Big Draw Party duikt hij ter plekke voor jullie zijn surrealistische wereld in.

 

bigdraw_festival-krant2019p9-page-001