Programma Hertogstraat

HERTOGPLEIN 

—————————————————– 

Vijftig Tinten Groen 

Locatie: Hertogplein | Tijd: 13.00 – 16.00 uur | Alle leeftijden 

 

bd-2018

 

Inge Leuverink, Els Jacobs en Charlotte Ankone werken samen met de kids aan de installatie Vijftig Tinten Groen. Els maakt installaties waarin ze met tekensporen werkt en Charlotte schildert en tekent waarbij ze op dit moment bezig is met onderzoek van allerlei pig- menten, Inge is net afgestudeerd aan ArtEZ en tekent ook. 

De installatie moet uitgroeien tot een groen mo-numentaal bladertapijt dat als een jungle om de mensen heen groeit. 

We tekenen met een grote variëteit aan groen (vijftig tinten groen!) tekenmateriaal. Tekenen met natuurlijk materiaal (takjes en grassen) is ook een optie. 

 

Lichaam als doek 

Locatie: Hertogplein | Tijd: 13:00 -16:00 uur 

Bodypainting / Performance 

 

36553564_1751486918307140_1493691863503208448_o

 

Tekenen en schilderen kan op vele manieren en op verschillende materialen. Op het Hertogplein komt Mirella Loeffen, een bodypainter van wereldniveau, een menselijk lichaam omtoveren tot een natuurplaatje. Hoe gaat dat eraan toe? Kom langs en verwonder! 

 

HERTOGSTRAAT 

—————————————————– 

Monstertjes tekenen 

Locatie: Hertogstraat | Tijd: 13:00 – 16:00 uur 

Tekenactiviteit 

 

knipsel2

 

Donker en licht. Griezelig en schattig. Harig en kaal. Monstertjes heb je in heeeel veeeeeel vormen. Maarten de Wolff weet daar alles van en deelt zijn kennis zodat jij jouw beste monsters kunt tekenen. 

www.Maartendewolff.com 

 

KELFKENSBOS 

—————————————————– 

3D Habitat 

Locatie: Kelfkensbos | Tijd: 13:00 -16:00 uur | Alle leeftijden 

Community-art project 

nijmegen-nuevo-carlosalbertogh-castor

Dit is een schets, het wordt iets anders…

 

Wist jij dat de wereld onder de blauwe sculptuur op het Kelfkensbos de wereld is van de bever? Hij is alleen nog niet zichtbaar. Daar hebben we jou voor nodig! De Mexicaanse kunstenaar Carlos Alberto García maakt vanaf maandag 3 september een grote 3D tekening. De Bever heeft een habitat nodig dus die gaan we met z’n alle maken. Kom helpen met verf, jute, afval en plantjes om zo de natuurlijke habitat tevoorschijn te toveren. De start is met The Big Draw maar daarna gaan we nog een tijdje door tot het af is…