SCHOLEN

Overzicht scholenprogramma The Big Draw Nijmegen 2018

 

Tijdens de Big Draw hebben we voor scholen een speciaal programma opgesteld. Dit vind plaats op donderdag en vrijdag (6 en 7 september). Dit is niet op basis van vrije inloop maar op inschrijving, je kunt wel komen kijken naar de kunstzinnige uitspattingen van de scholieren.

 

10881671_386046348224178_1071786487518783130_nstruinen met roel2flag25

 

 

 

 

 

 

Tekenen maakt kinderen bewuster van taal en tekens en ze ontwikkelen een eigen motoriek en waarneming. Tekenen geeft ze ruimte om zich creatief te uiten en stimuleert fantasiespel. Veel kinderen kunnen hun gevoel kwijt in het tekenen; boosheid, verdriet of blijdschap. De tekening vertelt het. Tekenen helpt kinderen om grip te krijgen op de wereld om zich heen; op dat wat ze zien en beleven. Daarom biedt The Big Draw een ruim educatief programma.

Alle scholen komen in aanmerking maar moeten zich van te voren aanmelden voor deelname. Dus geef je snel op want VOL IS VOL!

 

Natuur mobielen tekenen en maken

tekenen/overhead-projectie > basisschoolleerlingen 

 

In de Bastei ga je aan de slag met kunstenaars Krista Burger, Mirka Farabegoli en Hans Wolf. Je tekent vanuit het thema natuur een mobiel en gaat het daarna van karton maken. In een grote zaal van de Bastei worden alle mobielen opgehangen en de resultaten zullen in combinatie met overhead projecties een grote kunstexpositie vormen die twee weken te zien blijft.

 

Locatie: De Bastei

Web: www.kristaburger.nl

 

 

Tekenen met afval

Workshop met de hele klas

 

Samen met de hele klas gaan we aan de slag met het maken van een hele grote tekening, opgebouwd uit afval. Elke leerling maakt een deel van een groot geheel op zijn of haar vel. Op deze manier maken we samen van iets heel kleins iets heel groots. Wat dacht je bijvoorbeeld van een insect van twee meter lang! Aan dit project werken verschillende scholen aan een groot kunstwerk.

 

Locatie: Waalstrand of Valkhofpark

Web: www.diederikgrootjans.exto.nl

 

 

Vijftig Tinten Groen

Inge Leuverink, Els Jacobs en Charlotte Ankone werken samen met de kids aan de installatie Vijftig Tinten Groen. Els maakt installaties waarin ze met tekensporen werkt en Charlotte schildert en tekent waarbij ze op dit moment bezig is met onderzoek van allerlei pigmenten, Inge is net afgestudeerd aan ArtEZ en tekent ook.
De installatie moet uitgroeien tot een groen monumentaal bladertapijt dat als een jungle om de mensen heen groeit. We tekenen met een grote variëteit aan groen (vijftig tinten groen!) tekenmateriaal. Tekenen met natuurlijk materiaal (takjes en grassen) is ook een optie.
bd-2018

Mariken van Nimwegen

Tekenactiviteit / workshop > alle leeftijden

We bouwen samen met Maarten de Wolff aan een stad met karton en de figuren en scenes die voorkomen in het Mariken van Nimwegen verhaal.

Locatie: Bij Huis vd Nijmeegse geschiedenis

 

 

Duurzame Wereld @Vasim

Tekenactiviteit > alle leeftijden

Van papier-maché maken we een heel aantal ‘kleine’ wereld bollen, Waar leerlingen dmv een restkartonen canvas een tekening of schilderijtje voor kunnen maken.

We werken met ‘groene’ verven: eitempera, geklaard eiwit, bijenwas, boenwasverf. kalkwater-verf, Canvas Rest-karton met krijt-gelatine gesso.

En wij maken met en voor de groepen, eitempera verf.

Locatie: De Vasim

Web: www.devasim.nl

 

 

Struintekenen

Tekenactitiveit > schoolklas

 

Tekenaar Roel Seidell gaat met jou en je klas tekenen in de buitenlucht. Maar… je krijgt geen stiften of potloden. Waar teken je dan mee?! Juist, je gaat tekenen met alles dat je in de natuur kunt vinden. Gras, besjes, blaadjes, modder, bloemen, baksteen of houtskool. Dus zorg dat je niet je mooiste kleren aandoet, want je krijgt vieze handen!

 

Locatie: Stadswaard

Web: www.seidell.nl

 

Extrapool

Tekenactiviteit > groep van 10 kinderen vanaf 12 jaar

Vrijdag 7 september. 

Je krijgt een rondleiding door het gebouw alwaar Destillaat in opbouw is en de leerlingen kunnen zien hoe de maakprocessen van de kunstenaars gaan, hoe het werk ontstaat. Daarna start er een workshop. De leerlingen kunnen reageren op het werk met tekenmaterialen, maar kunnen ook eerst nog in gesprek gaan met de kunstenaars die aan het werk zijn.

 

Locatie: Extrapool

Web: www.extrapool.nl