SCHOLEN

Overzicht scholenprogramma The Big Draw Nijmegen 2017

 

Tijdens de Big Draw hebben we voor scholen een speciaal programma opgesteld. Dit vind plaats op donderdag en vrijdag (7 en 8 september). Dit is niet op basis van vrije inloop maar op inschrijving, je kunt wel komen kijken naar de kunstzinnige uitspattingen van de scholieren.

 

10881671_386046348224178_1071786487518783130_nstruinen met roel2flag25

 

 

 

 

 

 

Tekenen maakt kinderen bewuster van taal en tekens en ze ontwikkelen een eigen motoriek en waarneming. Tekenen geeft ze ruimte om zich creatief te uiten en stimuleert fantasiespel. Veel kinderen kunnen hun gevoel kwijt in het tekenen; boosheid, verdriet of blijdschap. De tekening vertelt het. Tekenen helpt kinderen om grip te krijgen op de wereld om zich heen; op dat wat ze zien en beleven. Daarom biedt The Big Draw een ruim educatief programma.

Dit programma is alweer helemaal volgeboekt. Alle scholen komen in aanmerking maar moeten zich van te voren aanmelden voor deelname.

 

Inksplash 

Workshop 

 

Jij hebt vast wel een t-shirt in de kast met een vette opdruk. Hoe komt die opdruk eigenlijk op het shirt? Tijdens de workshop Inksplash, onder leiding van Sascha de Grave, maak je kennis met het bedrukken van kleding en mode-artikelen. We gaan aan de slag met de meest professionele techniek: de zeefdruk. Hier komt heel wat bij kijken. Je gaat nadenken over kleurcombinaties, transparanties van kleuren, patronen en plaatsingen. Als een (bijna) volleerd zeefdrukker keer je huiswaarts!

 

Locatie: Het vasimterrein

Web: www.groenewas.nl 

 

 

Van klein naar groot

Workshop met de hele klas

 

Samen met de hele klas gaan we aan de slag met het maken van een hele grote tekening, opgebouwd uit ongeveer 30 vellen papier. Elke leerling maakt een deel van de tekening op zijn of haar vel. Op deze manier maken we samen van iets heel kleins iets heel groots. Wat dacht je bijvoorbeeld van een insect van twee meter lang!

 

Locatie: 

Web: www.diederikgrootjans.exto.nl

 

Street art

Workshop

 

Altijd al de straat als schildersdoek willen gebruiken? Vandaag is je kans. Samen met kunstenaar Angela Vissers ga je aan de slag met het pad naar de Kaaij. Met kalkspray ga je echte street art ontwerpen en sprayen!

 

Locatie: De Kaaij

 

 

De onzichtbare stad

Tekenactiviteit / workshop > alle leeftijden

 

De stad is al sinds oudsher een verzamelplek voor de meest uiteenlopende soorten mensen die hier ideeën en waren uitwisselen. Dit zie je terug in de architectuur van de steden. In deze workshop gaan kunstenaars Krista en Mirka samen met jou op zoek naar vergeten plekken in de openbare ruimte. Plekken waar je los van kader of gekaderde ruimten je gang kan gaan. Op zoek naar gebouwen voor een stad die ontstaan vanuit verbeelding of geschiedenis; de bouwstenen van de toekomst. Samen maken we een onzichtbare stad zichtbaar.

 

Locatie: Bij Huis vd Nijmeegse geschiedenis

 

 

Living Lines @Vasim

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

Ben jij de krijtkrijger die bruggen bouwt in het nieuwe NYMA-kwartier? Laat je inspireren door de levendige lijnen van het Vasim-gebouw, De Oversteek, de NYMA-toren of de kuiltjes in het asfalt. Geef je eigen invulling of bouw voort op het werk van een ander. Krijten op het asfalt, schilderen op karton, tekenen met licht, wat het ook wordt; Draw BIG want 1.000m2 moet vol!

 

Locatie: Parkeerplaats West bij De Vasim

Web: www.devasim.nl

 

 

Struintekenen

Tekenactitiveit > schoolklas

 

Tekenaar Roel Seidell gaat met jou en je klas tekenen in de buitenlucht. Maar… je krijgt geen stiften of potloden. Waar teken je dan mee?! Juist, je gaat tekenen met alles dat je in de natuur kunt vinden. Gras, besjes, blaadjes, modder, bloemen, baksteen of houtskool. Dus zorg dat je niet je mooiste kleren aandoet, want je krijgt vieze handen!

 

Locatie: Stadswaard

Web: www.seidell.nl

 

 

Teken de museumcollectie

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

Soms heb je even geen inspiratie. Kijken naar het werk van anderen kan dan helpen. Samen met [naam kunstenaar] gaan jullie daarom het Valkhofmuseum in. Kies een opdracht naar keuze en laat je inspireren door de collectie!

 

Locatie: Het Valkhofmuseum

Web: www.museumhetvalkhof.nl

 

Dirty Art

Workshop

 

De Russische kunstenaar Nikita Golobev geeft in samenwerking met Angela Vissers een bijzonder inkijkje in zijn dirty art. Hij werkt bijvoorbeeld op vieze en stoffige auto’s. Hoe maak je daar kunst op?  Waar moet je rekening mee houden? Jij krijgt de mogelijkheid om alles aan hem te vragen. En wie weet mag je zelf ook nog wel wat dirty art maken.

 

Locatie: De Kaaij

 

 

Stedelijke wildgroei, een alternatief stedelijk onderzoek

onderzoek/video-projectie > basisschoolleerlingen 

 

Hoe ontstaat onze moderne omgeving? Welke processen nemen we waar? Krista Burger maakte met kinderen van verschillende basisscholen tekeningen en collages van hun kijk op de stad. Dit kan een visie zijn over hoe Nijmegen eruit zou moeten zien over 2000 jaar, maar ook een hyperrealistische weergave of een speelse interpretatie van hoe de stad er nu uit ziet. Het eindresultaat is een 20 meter lange collage die als een aan je voorbij trekkend landschap zal worden afgedraaid.

 

Locatie: Bij Huis vd Nijmeegse geschiedenis

Web: www.kristaburger.nl