Programma De Bloemerstraat

Zaterdag 10 september van 13:00 – 16:00 uur het volgende programma in de Bloemerstraat:

 

Zalig of zondig? De getekende biecht.

Snelteken-act > jongeren/volwassenen

19642760_1996043253965831_8727404667416244475_n

 

 

 

 

 

 

 

In zijn mobiele biechthokje zit Pastoor Godenhal te tekenen. Loop je rond met bezwaard gemoed? Of wordt juist je goedheid niet op waarde geschat?

Stap dan binnen en vertel de pastoor je zonden of je deugden. Hij maakt er een grappige tekening over die je meteen meekrijgt.

Web: seidell.nl/drawsome/tekenacts

 

De wereld van papier

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

Samen met kunstenaar Etske Berk creëer je een wereld van tekeningen. Je maakt een collage maar dan ruimtelijk. De onderdelen die je maakt kunnen van plaats veranderen. Je maakt een tekening op karton en deze wordt onderdeel van de voorstelling, van de wereld die je samen maakt. Denk aan gebouwen, voertuigen, mensen, dieren, bomen en planten. Hoe ziet jouw wereld eruit?

Web: www.etske.nl

 

The Big Draw soundmachine

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

tekendraw

 

 

 

 

 

 

 

Kunstenaar Karel van de Eijk maakte speciaal voor The Big Draw een heuse muziek-tekenmachine! Zodra je tekent op een van de borden gaan de wielen draaien en komen er fluittonen vrij. Met drie personen tegelijk ontstaat een waar fluitconcert!

Web: www.KarelvanderEijk.com

 

Combo Space Painting Workshop

Workshop > vanaf 10 jaar

 

20150927_162532

 

 

 

 

 

 

 

Onder begeleiding van kunstenaar Vincent William duik je in de wereld van het surrealisme. Vincent leert jouw alles wat nodig is om surrealistisch kunstwerken te maken.Denk aan onderwaterwerelden, maanlandschappen en skylines van de toekomst. Kunnen schilderen is helemaal niet nodig. In deze workshop gebruik je al het materiaal dat je kunt bedenken, behalve de kwast. Spuitbussen, plamuurmessen, kommen, deksels, paletmessen, sponzen en kranten zijn je beste vrienden. En opgepast, je wordt vies!

 

*De workshop duurt ongeveer 20 minuten en wordt gegeven per 2 personen. Wees er vroeg bij want vol=vol!

 

Web: www.facebook.com/combolution

 

 

Moving Lines

Performance en workshop > alle leeftijden

 

Het Danslokaal neemt je mee in de wereld van beweging. Geïnspireerd door lijnen, ritmes, kleur en muziek ontstaat er tijdens deze dansperformance een afdruk op papier.

 

Choreografie: Lynn Kosakoy & Shura Glasmacher | Dansers: Talentklas van het Danslokaal |Kostuums: Shura dancewear

 

Locatie: Honigcomplex, Het Danslokaal

Tijd: 14:00 – 15:00 uur

Web: www.hetdanslokaal.nl 

 

Dynamic Drawings

Tekenactiviteit > alle leeftijden

 

Studenten van de docentenopleiding beeldend van ArtEZ zullen door de hele binnenstad van Nijmegen te vinden zijn. In dynamische workshops en performances nemen ze jullie mee in de wereld van The Big Draw. Sommige studenten nemen daarbij de levende lijn wel heel letterlijk. Kleuren ze binnen of buiten de gebaande paden? Dat kun je zelf komen beoordelen.

 

Locatie: Centrum, rondom Bloemerstraat/Houtstraat

 

Web: www.facebook/DBKVArnhem 

 

Graffiti 4 You

Workshop > vanaf 10 jaar

 

Is graffiti helemaal jouw ding? Of heb je dit altijd al eens willen proberen? Yannick Strik van Graffiti 4 You leert je alle ins- en outs. In deze workshop maak je samen een groot kunstwerk. Er is een open inloop. Trek wel oude kleren aan want de verf kan er niet uitgewassen worden!

 

Web: www.graffitit4you.nl

 

Rolling, rolling, rolling…

Tekenactitiviteit > alle leeftijden

 

Een lange rol canvas en een pot stiften liggen klaar op straat. Te wachten tot jij er iets moois van maakt. Iets nieuws of voortborduren op de tekening van iemand anders? Alle kan en mag!