Verzorgingstehuizen

 

Etske Berk heeft dit jaar een speciaal programma ontwikkeld voor de senior Nijmegenaren. Teken is tenslotte van 1 tot 100 en misschien nog wel een paar jaartjes erbij ūüėČ

Samen bouwen we een nieuwe stad van afval. Kleine kartonnen verpakkingen vormen de basis voor huizen en gebouwen in de stad. In groepen worden de kartonnen verpakkingen betekend en omgetoverd tot objecten met een persoonlijk verhaal die samen een nieuwe droomstad vormen. Een stad waar afval een nieuwe vorm krijgt zodat we het op een andere manier kunnen gebruiken en waarderen.

Doelgroep 

Dit project wordt uitgevoerd met een oudere doelgroep. Mensen die al een heel leven achter zich hebben een leven met verhalen en gebeurtenissen. Deze verhalen krijgen vorm in de nieuwe droomstad. Iedere deelnemer krijgt een of meerdere doosjes om op te tekenen. Ze tekenen een herinnering die ze willen meegeven aan de toekomstige bewoners van de stad. Wat wil je een volgende generatie meegeven, welk verhaal wil je voor ze achterlaten? Elk doosje wordt een huisje of gebouw met een verhaal. Deze workshops worden gehouden in verschillende verzorgingshuizen en bij ouderenorganisaties en -verenigingen. 

Doelstelling 

Het doel is om zoveel mogelijk doosjes met verhalen te verzamelen. Daarvoor worden er ruim voor het plaatsvinden van de Big Draw 2018 workshop pakketten verspreid over de verschillende locaties die deelnemen. Etske zal tijdens de Big Draw 2018 van deze doosjes de stad gaan bouwen. Dit vindt plaats op een toegankelijke locatie, makkelijk te bereiken en goed zichtbaar voor het publiek. 

In juli-augustus worden de workshops uitgevoerd op de verschillende locaties

Eind augustus worden de doosjes opgehaald bij de verzorgingstehuizen om in september tijdens The Big Draw de droomstad te bouwen.