Grote Markt

Korneel Jeuken, Vonk

10 september, 12.00- 16.00 Grote Markt Nijmegen

Lezing 13.00u

 

Tijdens de Big Draw laat de Nijmeegse tekenaar Korneel Jeuken het publiek kennis maken met het project ‘Vonk’. Vonk is de graphic novel die hij maakt naar de gelijknamige historische roman van Steffie van den Oord.

 

Korneel tekent op 10 september van 12 tot 16 uur op de grote markt de beginscene van het boek, waarin Anna Maria Vonk, moeder van vier kinderen op het schavot staat, samen met haar minnaar luitenant Behr. Ze zijn schuldig bevonden aan de moord op haar man. Het is 1713.

 

Om 13 uur vertellen Korneel en Steffie ter plekke over Vonk. Steffie vertelt over de waargebeurde geschiedenis van Anna Maria Vonk en hoe ze het verhaal naar aanleiding van archiefstukken reconstrueerde. Korneel toont hoe hij het verhaal wil verbeelden en vertelt over zijn werk als schilder en tekenaar.

 

Steffie van den Oord (1970) studeerde geschiedenis en werkte voor VPRO radio. Ze schreef o.a. Eeuwelingen, Vonk en De Vrouw met de Bijl. www.steffievandenoord.nl

 

Korneel Jeuken (1975) is beeldend kunstenaar en illustrator. Hij maakte eerder de graphic novel Sterke Verhalen uit de Wolfskuil en is cartoonist voor De Gelderlander. www.facebook.com/jeukeningen