Programma Waalkade

Zondag 11 september 2016 van 13:00 – 17:00 op de Waalkade

Ook dit jaar doen de ondernemers aan de Waalkade weer mee aan The Big Draw. Op zondag 11 september gonst het aan de Waalkade van de tekenactiviteiten, waar jij als bezoeker natuurlijk aan mee mag doen. De Waalkade-ondernemers hebben The Big Draw na het eerste seizoen in hun hart gesloten. Wie herinnert zich het super vette 3D kunstwerk van Leon Keer nog? Die heeft zeker 2 jaar in volle glorie op de Waalkade vele duizenden bezoekers getrokken. Ook dit jaar zal er een 3D Kunstwerk gemaakt worden. Nieuwsgierig hoe zoiets gemaakt wordt? Kom dan kijken!

 

Dit jaar gaat Juandres Vera uit Mexico aan de slag en jij kunt over zijn schouders meekijken.

 

https://www.facebook.com/WaalkadeNijmegen

 

Dansende bewegingen op papier

Dans- & tekenperformance > voor iedereen

 

Laat je verbazen door de bewegingen van Shura Glasmacher van Het Danslokaal. Midden op straat zie je een bijzondere en creatieve manier van dansende beweging op papier.

13:00 -13:30

http://www.hetdanslokaal.nl

 

 

Bewegen op papier

Dans- & tekenworkshop > voor iedereen

 

Het Danslokaal neemt je mee in de wereld van beweging. Ontdek je bewegingsmogelijkheden, vergroot je bewegingsruimte en teken de symmetrie van bewegingen op papier. Samen vormen deze bewegingen jouw unieke danstekening!

13:30 – 14:30

http://www.hetdanslokaal.nl

 

 

All_In_One_Line

Tekenmachine

 

Kunstenaar Merel Holleboom maakte vorig jaar speciaal voor The Big Draw de tekenmachine All_In_One_Line. Ook dit jaar kun je er weer mee aan de slag. Maak samen een tekening door een plaat te bewegen. Laat de bal rollen en maak een tekening van 1 lijn!

13:00 – 17:00

http://www.merelholleboom.nl/index.html

 

 

Afstandsbestuurbaar tekenen

Workshop tekenen op afstand

 

Kunnen we auto’s zo besturen dat het lukt om een boom of een poppetje te tekenen? En wat komt er tevoorschijn als je niet meer kunt sturen? Dat is het uitgangspunt van de bijzondere workshop afstandsbestuurbaar tekenen van De Maakfabriek. Ze laten eerst zien welke tekenmachines er al gebouwd zijn en welke kunstenaars er nog meer ‘op afstand’ tekenen. Daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag!

13:00 – 17:00

http://www.makefactory.nl

http://www.dienkegroenhout.nl/en/

 

3D tekenen met karton

Workshop

 

In deze workshop ga je kunstenaar Kees Westerveld meehelpen met een driedeimensionale tekening. In combinatie met stempels, stencils en stickers ga je een monster van een tekening maken. Een tekening die alle kanten uitvliegt! Een bouwwerk dat niet uit bakstenen bestaat maar uit tekeningen.

13:00 -17:00

http://keeswestervelt.blogspot.nl

 

 

Rolling, Rolling, Rolling…

De Waalkade daagt je uit

 

Een lange rol canvas en een pot stiften liggen klaar op straat. Te wachten tot jij er iets moois van maakt. Iets nieuws of voortborduren op de tekening van een ander? Alles kan en mag.

Van 13:00 – 17:00

 

 

Monty de Teken-aap

Laat je wens tekenen

 

Tekenaar Roel Seidell kruipt in de huid van Monty.  Hij is verstoten door zijn soortgenoten vanwege zijn tekentalent en weggestuurd bij de apenopvang voor het voltekenen van de muren.  Bij The Big Draw heeft Monty zijn plekje gevonden. Schrijf op een kaartje wat je wens is en Monty maakt er een mooie tekening van!

Waalkade

13:00 – 17:00

http://seidell.nl

 

 

Kwast VS Beamer

Video/tekenperformance

 

Jeroen Bevers kruist de degens met de kwast en de beamer. Door middel van videomapping en livepainting creëert hij een constant veranderende installatie. En dikke kans dat andere kunstenaars spontaan langskomen en de uitdaging aan gaan!

13:00 – 17:00

http://jeroenbevers.tumblr.com

 

 

Graffiti spuiten met Naamloozz

Workshop

 

Altijd al eens willen weten hoe je een graffiti muur krijgt? Welke spuitbussen je moet gebruiken, onder welke hoek je de spuitbus moet houden voor een dikke of een dunne lijn? Naamloozz leert je de fijne kneepjes van het vak. Samen met het publiek bewerkt hij vakkundig diverse panelen.

13:00 -17:00

https://www.facebook.com/naamloozz.eindeloozz?fref=ts